Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig bij Zorgcirkel De Meermin

Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig bij Zorgcirkel De Meermin

19 maart 2018 om 14 uur
Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig bij Zorgcirkel De Meermin

De Zorgcirkel en IVN Natuureducatie gaan samenwerken binnen het programma ‘Grijs, Groen & Gelukkig’ om het zorgcentrum De Meermin in Edam te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Tijdens een feestelijke aftrap op 19 maart 2018 wordt de samenwerking bezegeld en toegelicht.

“We doen mee omdat het programma van IVN aansluit bij onze wens om natuur in te zetten voor het welzijn van onze cliënten en mensen uit de omgeving”, aldus Rosemarie van Eijck, manager van de locatie De Meermin van De Zorgcirkel.
Contact met de natuur is goed voor een gezonder en gelukkiger leven. Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. IVN helpt met Grijs, Groen & Gelukkig natuur dichter bij mensen te brengen door het aanbieden van bijvoorbeeld een natuurrijk activiteitenprogramma bij zorginstellingen.

Een droom realiseren
De Meermin deelt de droom van IVN om natuurbeleving onderdeel te maken van de dagbesteding in de ouderenzorg. Een ervaren projectteam van IVN begeleidt de medewerkers bij het in kaart brengen van wensen en mogelijkheden van de locatie en onderzoekt de mogelijkheden voor groene activiteiten. Op basis daarvan wordt onder meer de basis gelegd voor een ‘Kalender Groene Dagbesteding’ met veel groene activiteiten.

Tuin voor iedereen!
Daarnaast wordt ook gekeken hoe de tuin van De Meermin meer gebruikt kan worden door bewoners en mensen uit de omgeving. Streven is dat deze tuin een levendige, groene ontmoetingsplek voor de buurt wordt. Mensen uit de omgeving worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om bij de aftrap op 19 maart as. aanwezig te zijn.

Aftrap Grijs, Groen & Gelukkig
Maandag 19 maart 2018 om 14 uur is de Aftrap van het project Grijs, Groen & Gelukkig bij Zorgcirkel De Meermin, Paulus Pietersestraat 1, Edam. Tijdens deze middag wordt het project verder toegelicht en zijn er een paar kleinschalige groene activiteiten.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook