Aanpassen riolering Kennedy- Nicolaasschool

De gemeenteraad wordt donderdag 18 oktober gevraagd om te besluiten 50.000 euro uit te trekken voor het verbeteren van het riool. Sinds de oplevering in 2003 zijn er problemen met de afvoer van regenwater.

Bij hevige of regelmatige regenbuiten lopen grote delen van het schoolplein onder. In eerste instantie werd gedacht aan mogelijke verstoppingen door het aanwezige zand op het plein. Maar uiteindelijk werd nooit een onderzoek ingesteld. Nu het schoolplein dit jaar wordt uitgebreid, vormde dit een goede aanleiding om de rioolproblemen te onderzoeken.

Uit de analyse is gebleken dat rioolbuizen op tegenschot (in plaats van afschot) liggen. Daarbij dient de capaciteit van zowel de hemelwaterafvoer als het vuilwaterriool te worden vergroot, onder meer door het aanbrengen van extra kolken.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook