Edammers vragen steun voor schoolproject Nigeria

 Edammers vragen steun voor schoolproject Nigeria

Bijzondere ontmoeting leidt tot bijzonder project

Moses & Annet Alagbe hebben elkaar 23 jaar geleden ontmoet in de kerkbanken van een grote kerk in Amsterdam.  “Ik was toen hoofdinspecteur van politie en hij was illegaal vreemdeling. Moses wilde theologie in Nederland gaan studeren, maar kreeg geen visum. Hij had het ticket voor de terugreis naar Nigeria al in ze zak. Toen wij elkaar ontmoeten sloeg meteen de vonk over en ben ik met hem meegegaan naar Nigeria: dat was onze enige huwelijkse voorwaarde: dat ik met hem in Nigeria zou gaan wonen.”

“We zijn daar getrouwd, maar toen we kinderen kregen wilde ik terug naar Nederland vanwege de onveiligheid daar en het schoolsysteem. Moses ging mee terug naar Nederland, maar bleef altijd dromen van een leven in Nigeria. En het bleef niet bij dromen: Moses wil perse iets doen voor zijn land en afgelopen jaar hebben wij van ons spaargeld een school in zijn geboortedorp gebouwd. In september is de school gestart, alleen moet het dak nog op de tweede verdieping.
Daartoe zouden wij graag een oproep doen in de krant. Eenmalige giften voor het dak zijn zeer welkom. En voor 10,- E per maand steunt u al een kind om naar school te gaan. De stichting Life & Peace int. Is ANBI goedgekeurd, dus de giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Giften kunnen worden overgemaakt naar: St. Life & Peace Int.  t.a.v. Africa School Project:  NL 16 INGB 000 8076 825. ANBI: 8080.02.661. KvK 33306801.

 

Annet Alagbe-Speelberg
De Integral Nursery and Primary School  (INPS) werd in september geopend en op 14 december werd het eerste kwartaal afgesloten met een spetterend schoolfeest, waar de kinderen konden laten zien en horen wat ze geleerd hadden. Het was goed om te zien wat er in drie maanden bereikt kon worden zowel cognitief als qua gedragsverandering.  In februari gaan we de ouders trainen in geweldloze communicatie en opvoeding. Ook gaat Moses dan 60 leiders uit het district Ilogbo trainen in community development zodat de gemeenschap verantwoordelijkheid kan gaan nemen voor hun eigen ontwikkeling. 

Wilt u ons project supporten? Dan zijn we heel blij met een eenmalige gift (het dak moet nog op de tweede verdieping voordat de regentijd start)    En vanaf 10,- per maand helpt u al om een kind naar school te laten gaan. Uw gift wordt zeer gewaardeerd.  Samen maken we het verschil!
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook