Kermis Volendam als vanouds

Er heerste vrijdag en zaterdag een zeer gemoedelijke sfeer op de kermis van Volendam. Werd er op het kermisterrein zelf vooral geld ingezet om met een roze stoffen kermispiemel – hoe groter hoe beter – thuis te komen, op de Dijk en in de kermistent was het feest als vanouds.

De aandacht ging dit jaar met name uit naar de Dijk. Waar het vorig jaar door de enorme feesttent op het Marinapark veel te stil was aan de haven en een discussie losbarstte over de toekomst van de kermis, bleek de gekozen tussenweg een schot in de roos.

Lampjes
De kermistent op het Slobbeland, gevuld met zo’n 4.000 feestgangers, ligt op prima loopafstand van de andere festiviteiten. Met lampjes was er een route gemaakt achter het Zuideinde. Hekken scheidden de kaarthouders van het publiek dat alleen even op afstand een kijkje kwam nemen. Met het water van het Markermeer op de achtergrond zag het er allemaal vriendelijk uit.

Beveiligers
Bij de vele cafés op en rond de haven werd er vrolijk feest gevierd. Maar ondanks de gezelligheid konden passanten op de eerste twee dagen relatief makkelijk door de mensenmassa heen laveren. Samen met heel veel beveiligers en agenten voelde het aan alle kanten veilig.

Goede zaken
Kermis zelf was weer drukbezocht. Ook hier overheerste overdag en ’s avonds de gemoedelijkheid. Ondanks of misschien wel dankzij de warmte. De attracties deden goede zaken en dat gold ook voor de meeste kraamhouders.

Lees ook