‘kleine gerechten restaurant’

‘kleine gerechten restaurant’

Het Geheim van Edam heeft nieuwe eigenaar!

 
Sinds enkele weken is het kaasrestaurant ‘het Geheim van Edam’ overgegaan in andere handen en gaat verder met een nieuw concept.
 
 
Wat doe je als je na zeven jaar een restaurant in het centrum van Amsterdam hebt gerund en je er niet meer prettig bij voelt?
Henk Koning koos ervoor om naar Edam te vertrekken en daar ‘het Geheim van Edam’ over te nemen.

Tropenjaren
Het runnen van een restaurant in Amsterdam vergt heel wat van een mens, aldus Henk, daar draai je 365 dagen per jaar zonder een moment rust, en zelfs als je op vakantie bent weet het management je te vinden om hun problemen op te lossen. Het waren zeven jaren, maar tellen als tropenjaren, dus heeft Amsterdam me 14 jaar van mijn leven gekost.

Zoektocht
“Na een uitgebreide speurtocht naar een geschikt bedrijf ter overname ben ik zelfs naar Frankrijk en België geweest, maar concludeerde dat dit toch iets te ver bij mijn kinderen vandaan is.” Dus werd er verder gezocht in de kop van Noord Holland, Friesland, Gelderland en Limburg.

Liefde op eerste gezicht
“Na een half jaar zoeken had ik een afspraak gemaakt in Edam met Rob Bout ( de toenmalige uitbater) direct toen ik de gracht op liep was ik verkocht ! Amsterdam op 25 % van de schaal ! En het pand was al helemaal te gek, een ouderwets klokgevelpandje waar een restaurantje met 28 zitplaatsen zich had gevestigd. Een uur na de kennismaking was alles in principe al geregeld, liefde op het eerste gezicht bestaat dus toch!”
 
Kleine gerechten
Na een aantal weken van voorbereiding is de deur dan weer geopend.
Was het voorheen een restaurant met als specialiteit kaas en kaasfondue, nu serveert Henk Koning alle gerechten in het formaat van voorgerechten, oftewel ‘kleine gerechten restaurant het geheim van Edam’.
Je kunt er veel met dagverse producten bereide gerechten aantreffen variërend van Sashimi, tongfilet, paté van het Limburgse livar varken, entrecote, Ardenner kipfilet, salade met roergebakken gamba’s et cetera et cetera.

Lang genieten!
“Gekozen is voor dit concept omdat ik zelf graag een aantal voorgerechten bestelde in restaurants in plaats van voorgerecht en dan een groot stuk vis of vlees. Gewoon wat meer smaken proeven en lekker lang genieten. Ook mijn vrouw, die geen grote eter is, kan met dit concept 3 tot 4 gerechten en een dessert eten, in plaats van alleen een hoofdgerecht.”

Leuk geprijsd
En wat betreft de prijs daar hoef je het zeker niet voor te laten, gerechtjes van 5 tot 8,50 staan er op de kaart, zeker als je de versheid en bereiding van de gerechten kent dan is dat een leuk bedrag voor hetgeen er wordt geboden en geserveerd.
 
Edammer kok
Het koken zal worden gedaan door een Edammer, Steven Keijzer, een jonge enthousiaste kok die al eerder in Edam heeft gewerkt. Ook Steven is superenthousiast over het concept en het samenwerken met Henk. Hij krijgt de vrije hand in keus van gerechten en inkoop voor de keuken. “Het regelmatig kunnen wisselen van gerechten en nieuwe smaakjes en bereidingen uitproberen en presenteren is natuurlijk super voor een kok.”
 
Interieur
Het interieur van het Geheim is niet veel aangepast, wel wordt er nu ingedekt met mooie zwarte tafellopers en wijn en waterglazen. Ook de verlichting en inrichting is een klein beetje aangepast. Volgens Henk zal er in de loop van de tijd nog wel meer veranderen maar eerst wil hij vooral de gasten verwennen en uit hun reacties opmaken wat er voor verandering c.q. verbetering in aanmerking komt.
Henk heeft in de vijfendertig jaar dat hij nu in het horecavak werkt de termen, service kwaliteit en gastvrijheid als stokpaardje gekozen.

Mensen nog in en uit hun jas helpen, een stoel aanschuiven en een deur ophouden voor gasten, ouderwetse service die helaas niet veel meer wordt toegepast. Het zal niet lang een geheim blijven dat het op Spui 5 in Edam voortaan goed eten en drinken is !
U bent van harte welkom van woensdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondags serveert men ook een lunch vanaf 12.00 uur.
Het Geheim van Edam, Spui 5, telefoon: 06 – 06 46 44 33 38.
 
 
 BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook